|
6 מנות
2 מנות בתוספת סלט ירקות = תחליף לארוחת צהריים
חומרים:
- 6 פלפלים גדולים
- 500 ג' בשר הודו טחון
- כוס אורז מבושל
- בצל קטן קצוץ
- שן שום כתושה
- כפית פפריקה
- כוס רוטב עגבניות (מתכון מצורף בזאת)
- מלח ופלפל
- כף רסק עגבניות
אופן ההכנה:
- חותכים את המכסה של הפלפלים ושומרים אותו, מנקים את הפלפלים מליבה ומגרעינים.
- בקערה מערבבים את הבשר, האורז, הבצל, השום, פפריקה וחצי מכוס רוטב העגבניות.
- מתבלים במלח ופלפל. ממלאים בתערובת את הפלפלים ומכסים ב״מכסה״.
- מניחים בסיר את הפלפלים ויוצקים את שארית הרוטב ואת רסק העגבניות.
- מוסיפים מים עד לגובה 2/3 מהממולאים ומתבלים במלח ופלפל.
- מכסים ומביאים לרתיחה.מבשלים מכוסה על אש קטנה כ 40 דקות עד שהרוטב מסמיך.
מתכון לרוטב עגבניות טרי
חומרים:
- 2 עגבניות מאד בשלות
- חצי לימון סחוט
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפות שמן זית
- רבע כפית סוכר
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר!
|