|
8 מנות
ארוחת ערב = מנה בתוספת סלט ירקות
ארוחת צהריים = מנה וחצי בתוספת סלט ירקות
חומרים:
בצק:
- 250 גרם גבינה לבנה 5%
- גביע אשל
- 250 גרם קמח תופח(שקית קטנה)
- קורט מלח
רוטב עגבניות:
- כפית שמן זית
- בצל קצוץ
- שיני שום
- 3 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות
- מלח,פלפל שחור,אורגנו
על הרוטב:
- 6 פרוסות גבינה צהובה 9% חתוכות דק
- פרוסות של טבעות בצל, פלפל אדום/ירוק/כתום, פטריות
אופן ההכנה:
- לשים את חומרי הבצק ומניחים בצד ל 15 דקות עם מגבת מכוסה.
- במחבת מטגנים את הבצל, העגבניות הקצוצות, השום , רסק העגבניות ותבלינים.
- מרססים נייר אפייה בתרסיס שמן, מניחים עליו את הבצק ושוטחים אותו בעזרת האצבעות לבצק דק ואחיד (מתקבל בצק לפיצה גדולה).
- יוצקים על הבצק את רוטב העגבניות, מסדרים את רצועות הגבינה.
- מפזרים את הירקות החתוכים.
- אופים בחום בינוני, בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה.
|