ירקות הם שחקני החיזוק בתהליך ההרזיה בכלל ובתהליך ניקוי הגוף בפרט.

 

מה החשיבות של צריכת ירקות על בסיס יומיומי בכל תפריט אכילה בריא?

  1. הם תורמים לתחושת שובע וכמעט אינם משפיעים על מאזן הקלוריות.
    המוח האנושי מקבל סיגנלים מהקיבה כאשר נמצא בה מזון (לא משנה מאיזה סוג) וכתוצאה הוא מתחיל להפריש הורמונים המעודדים תחושה של שובע, תחושה המסייעת להתמיד בתהליך ההרזייה.
  2. ירקות מכילים כמויות גבוהות של סיבים תזונתיים המסייעים בשיפור פעילות מערכת העיכול, מן הראוי לציין שרוב התרופות הטבעיות הנמכרות בבתי המרקחת לשיפור פעילות המעיים מבוססות על מיצוי של קליפות של פירות וירקות, היות ותהליך ההרזייה מלווה בצמצום בקלוריות ובמנות השומן, אנשים מדווחים על נטייה לעצירויות, כמות נכבדת של ירקות תמנע תופעה זאת.
  3. ירקות הם אוצרות טבע של ויטמינים ומינרלים.

חשוב לזכור שלא כל הירקות הם "חינמיים" כל הירקות מכילים כמות מסויימת של פחמימות וקלוריות, נהוג לחלק את הירקות לשתי קבוצות:

  1. הקבוצה "החינמית" - ירקות המכילים כמות מינמלית של פחמימות וקלוריות וניתן שלא להתחשב בערכם הקלורי בבניית תפריטי הרזייה.
  2. הקבוצה העמילנית - ירקות המכילים כמות בילתי מבוטלת של פחמימות וקלוריות אותם אי אפשר לאכול בצורה חופשית.

ירקות חופשיים הם ירקות הניתן ומומלץ לאכול אותם בדרכים הבאות:

  1. טריים, אפויים, מבושלים, מוקפצים, מאודים ומרקים
  2.  בנקודה זאת נמדדת מידת היצירתיות שלכם

 

אז איזה ירקות שייכים לקבוצת הירקות ה"חינמיים"?

  • עגבנייה                                                                                                       

  • מלפפון                                                                                                        

  • פלפל/גמבה                                                                                                  

  • בצל                                                                                                           

  • חסה                                                                                                          

  • קישוא                                                                                                             

  • חציל                                                                                                         

  • גזר                                                                                                          

  • פטריות                                                                                                       

  • כרוב                                                                                                          

  • כרובית

  • ברוקולי

  • שעועית ירוקה/צהובה

  • ארטישוק

  • צנון וצנונית

  • דלעת

  • דלורית

  • חמוצים

  • קולורבי

  • תירס גמדי

  • לבבות דקל

מה דינם של הרטבים והתבלינים?

חרדל, אבקת מרק, מיץ לימון, רסק עגבניות, חומץ בלסמי ועשבי תיבול- חופשי

קטשופ, מיוקל, סויה, טריאקי, צ'ילי מתוק, מוגבלים ל-1 כף ליום

 

*תזכורת חשובה, כף שמן מכילה כ-135-150 קל' וכפית שמן 50 קל', מדדו את  כמות השמן בבישול ותיבול.

 

עמרי בארי, דיאטן קליני B.Sc

 

נ.ב

בתוכניות ההרזיה שלנו, המשתתפות שלנו לומדות כיצד לשלב ירקות נכונים כחלק אינטגרלי מתפריט האכילה היומיומי שלהן, הן לא מרגישות שום תחושות קיפוח ומסכנות , הן אוכלות אוכל אמיתי, בריא ומגוון, תוך שילוב ירקות בכל מיני צורות בתפריט האכילה היומי שלהם והתוצאות לא מאחרות לבוא.

רוצה לקבל הצצה למה קורה לאותן נשים שהצטרפו לתוכניות שלנו שבוע אחרי שבוע?

אם התשובה שלך היא כן, לחצי כאן.>>>