חופשי ובשפיות

חומרים:

  • קופסא של עלי תרד שטופים/ תרד קפוא
  • 1/2 כרובית חתוכה לפרחים
  • שורש סלרי קצוץ לקוביות קטנות
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות אבקת מרק עוף
  • 2 תיבוליות בטעם בזיליקום
  • 3 כרישות חתוכות
  • 2 קישואים פרוסים

אופן ההכנה:

  • מאדים את השום, פרוסות הכרישה ושורש הסלרי בכף שמן.
  • מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב את עלי התרד ואחר כך את התבלינים.
  • ממיסים את אבקת המרק והתיבוליות במים רותחים ומוסיפים לסיר.
  • מוסיפים 9 כוסות מים ומרתיחים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עד שהכרובית מתרככת.
  • טוחנים ומתקנים תיבול.