למה כל השבוע אנו מקפידים על דיאטה ובסוף השבוע הכל מתחיל להתפרק?

כי בסוף השבוע יש "שוברי שיגרה". רובנו נחים, נפרצת המסגרת הברורה כל כך של אמצע השבוע וסופי השבוע מזמנים לנו מגוון יותר גדול של אוכל יותר שמן ואירועי אוכל מיוחדים בבית ומחוצה לו.

איך שומרים על התוכנית גם בסוף השבוע?

  • מגיעים עם אסטרטגיה -  כמו שמתכננים טיול, בוחרים היכן נישן, מתכננים מראש במה נצטייד ומוודאים מראש מה צפוי לנו בטיול. באותו אופן מתכננים מראש את סוף השבוע מבחינת סדר הארוחות והרכב הארוחות.
  • משנים את סדר הארוחות - אם מתוכננת ארוחת ערב שישי עשירה, זוכרים לאכול בצהריים ארוחה קלה (את ארוחת הערב שבתפריט) ומשאירים לארוחת הערב את הארוחה המרכזית של היום.
  • מתכננים מראש -  בכל סוף שבוע בוחרים מראש את הארוחה החגיגית האחת בכל יום, בה תיהנו מאוכל עשיר יותר. באותה הארוחה זכרו שהגבול הוא הצלחת! צלחת אחת שמחציתה מלאה בירקות ומחציתה בכל אשר אתם חפצים.
  • זוכרים לבשל קודם כל עבור עצמכם את האוכל של התוכנית - תבשילי ירקות, סלטים טריים שמשתבחים עם השהות שלהם במקרר, דג בתנור/חזות עוף/ירכיים של עוף וכולי. כעת כשהאוכל שלכם מוכן, זה הזמן להמשיך בבישולים נוספים (אם יש צורך) עבור בני הבית האחרים.
  • מבשלים, טועמים? שימו לב לכמות הטעימות! החשיבו את הטעימות כארוחת ביניים בתפריט.
  • מומלץ להיכנס למוד הבישול כשאתם שבעים, סוכרייה ללא סוכר בפה/מסטיק ללא סוכר תוך כדי בישול ימתנו את תכיפות הטעימות מהבישולים.
  • הגשה לשולחן - מגישים מראש לכל אחד מהסועדים מנה המיועדת לו. את התבניות עם האוכל משאירים במטבח. על השולחן מניחים את כל התבשילים החופשיים:הסלטים הטריים, הירקות המוקפצים/המאודים/האפויים. רחוק מן העין - רחוק מן הקיבה....
  • מחויבים  לפעילות גופנית בסוף שבוע – קובעים מראש שעה ביום שישי ושעה ביום שבת בה אתם מתחייבים לעשות פעילות גופנית כלשהיא: צעידה רגלית בים, טיול בחיק הטבע, חדר כושר וכולי.
  • פינוקית - מתכננים מראש את המועד המוגדר של הפינוקית לסוף השבוע. האם זה יהיה בארוחת הצהריים של שבת? בערב שישי? את אותה ארוחה זוכרים להגדיל ב-600 קלוריות.