12 מנות

3 מנות = תחליף לארוחת צהריים 
2 מנות = תחליף לארוחת ערב 

חומרים:

  • 6 עלי פילו

  • בצל גדול

  • שליש כוס אגוזים קלויים ופיסטוקים

  • שליש כוס צימוקים בהירים

  • כרע עוף

  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה

  • חצי גזר מגורד

  • פטריות חתוכות דק דק

  • 1/2 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר

  • קינמון

  • רבע כפית  סוכר

הכנות מוקדמות:

  • מפשירים את הפילו בלילה במקרר.

  • מבשלים את העוף במים, מקררים. מוציאים את העצמות וחותכים לרצועות.

  • קוצצים את הבצלים, הפיצוחים והכוסברה.

  • מכינים תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

אופן ההכנה:

  • מכינים מחבת גדולה ומטגנים את הבצלים על להבה נמוכה עד שקיפות וקרמליות קלה. מוסיפים את הגזר והפטריות.

  • מוסיפים את הפיצוחים הקצוצים, הצימוקים, הג'ינג'ר, הכוסברה ומערבבים.

  • מוסיפים את העוף, מערבבים וזורים סוכר וקינמון.

  • מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • מוציאים את עלי הפילו ומכסים במגבת.

  • משמנים בתרסיס שמן משטח עבודה, מוציאים שני עלים ומניחים על המשטח.

  • משמנים את העלים בתרסיס השמן וחותכים ל-4 ריבועים, במרכז כל ריבוע מניחים ככף מהמלית.

  • מרימים למעלה את 4 הפינות ומהדקים לשקיק.

  • או: בקצה כל ריבוע מניחים מעט מהמלית ומגלגלים כסיגר. מלמטה למעלה, מרימים את השוליים מעט פנימה ומגלגלים עד הסוף.

  • מניחים בתבנית ומרססים בתרסיס שמן.

  • אופים עד הזהבה.