16 מנות
מנה = תחליף לארוחת ביניים + קפה הפוך קטן

חומרים:

  • 1/3 כוס שקדים טחונים

  • 3 כפות קמח

  • 90 ג' שוקולד מריר, קצוץ

  • 1/2 כוס קקאו מנופה

  • 1 כוס סוכר

  • 1/2 כוס מים

  • 2 חלמונים

  • 1 כף רום

  • 4 חלבונים

  • 1/4 כפית מלח

אופן ההכנה:

  • מערבבים בקערה אבקת שקדים וקמח

  • בסיר קטן ממיסים את השוקולד, הקקאו, 3/4 כוס סוכר והמים

  • מסירים מהאש וטורפים פנימה את החלמונים והרום.

  • מערבבים פנימה את תערובת השקדים.

  • במיקסר מקציפים את החלבונים עם מלח לקצף רך. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (1/4 כוס), ומקציפים לקצף יציב וגמיש.

  • טורפים בהדרגה את הקצף לתערובת השוקולד.

  • אופים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כ 20 – 25 דקותעד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.