12 מנות

 

חומרים:

  • 2.5 כוסות חלב 1% מועשר בסידן (אריזה ירוקה)
  • 1 כוס אורז לבן, שטוף היטב ומסונן ממים
  • חצי כוס סוכר
  • 3 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • תפוח עץ מגורד
  • כף שמן
  • כף קליפת לימון מגוררת
  • כפית תמצית וניל
  • כפית קינמון

 

אופן ההכנה:

  • מרתיחים את החלב ומוסיפים את האורז, מבשלים כ- 20 דקות על להבה נמוכה עד לריכוך האורז.
  • מכבים את האש. בוחשים לתוך האורז את החלמונים, תפוח העץ המגורד, השמן , תמצית הוניל, הקינמון וקליפת הלימון.
  • מצננים.
  • מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
  • מבליעים בזהירות ובתנועות קיפול את תערובת האורז המצוננת לתערובת החלבונים המוקצפים.
  • אופים בתבנית  בגודל A4, מרוססת בתרסיס שמן כ-35 דק׳ בחום בינוני.